Săcele – aici trăieşte una dintre cele două mari comunităti de mocani din Transilvania, cealalta aflandu-se in Marginimea Sibiului. Mocanii reprezintă comunități pastorale autohtone de oieri români, asociaţi în trecut cu fenomenul transhumanţei. Mocanii din zona Brașov-Săcele sunt considerați a fi „adevărații” mocani. Prin tradiție, ei au practicat transhumanța cu turme imense de oi, iar in secolul al XIX-lea, mai ales după tratatul de la Adrianopole, care le-a îngrădit mișcarea, au fost și cărăuși, conducând garnituri sau caravane de mărfuri pe mari distanțe.
Obiective turistice:
- Biserica Adormirea Maicii Domnului din Satulung, monument istoric
- Statuia Lupa Capitolina
- Monumentul Soldatului Necunoscut
- Canionul Șapte Scări
- Poiana Angelescu
- Casa Dijmelor
- Masivul Piatra Mare (Peștera de Gheață, Piatra Scrisă, Prăpastia Ursului, canionul "7 Scări ", cheile și cascada în roci calcaroase Tamina, vârful Piatra Mare)
- Cabana Bunloc, situată pe traseul spre Munții Piatra Mare, aici se poate urca folosind telescaunul. Se pot practica sărituri cu parapanta, de asemenea există 3 pârtii de dificultate medie (Pârtia Baciului, Pârtia Bârsei, Plaiul Mocanilor).
- Trambulina artificială - singura de acest fel din țară
- Masivul Ciucaș
- Siturile de importanță comunitară: Aninișurile de pe Tărlung, Ciucaș și Piatra Mare, incluse în rețeaua ecologică Natura 2000 în România.