Targu Secuiesc

Transport Privat

Alege confortul si siguranta cu serviciul nostru de transport privat!

Rezerva acum
o masina!

SUNA 0371 503 503
Targu Secuiesc
Informatii

Târgu Secuiesc - veche așezare, cu o istorie milenară, locuită încă din timpul romanilor. Între sec. XVI - XIX, era unul dintre cele mai importante centre meșteșugărești și comerciale din Ținutul Secuiesc. Orașul s-a dezvoltat constant până în anul 1834, când a fost mistuit de un incendiu, în urma căruia au mai supraviețuit doar câteva edificii.

Obiective istorice:

  • Centrul istoric - Centrul de formă ovală, care a fost și piața orașului, are un stil unic în Europa: din el ies în forma razelor soarelui așa-numitele "udvarterek" (în traducere aproximativă "curți"), niște străduțe înfundate (în oraș există 72 asemenea "străduțe").
  • Biserica Reformată-Calvină - una din cele mai mari biserici din Ardeal (cu o capacitate de 1.000 de locuri). A fost ridicată în stil baroc și neoclasic între 1770-1782, pe fundamentul unei bisericuțe de lemn de la începutul secolului al XVII-lea.
  • Muzeul Breslelor - Pe lângă exponatele realizate din truda meșteșugarilor, se păstrează în fiecare sală documente scrise, steaguri, lăzi, table ale diferitelor bresle și asociații meșteșugărești. În sălile destinate meșteșugarilor tradiționali (olari, cizmari, pantofari, tăbăcari, cojocari, fierari, lăcătuși, turtari, pălărieri, croitori și tâmplari) pot fi văzute unelte, produse și instalații ale atelierelor acestor meșteșugari.
  • Biserica Romano-Catolică - Construcția barocă a bisericii catolice a fost începută în 1701 pe locul bisericii de lemn mutată din Estelnic. Piatra de temelie a fost depusă în 1722, construcția ei a durat peste șapte decenii.

Formular Transport Privat

 Mesajul tău a fost trimis cu succes. Te vom contacta în cel mai scurt timp posibil. Mulțumim!
Eroare: Te rog încearcă din nou